Integritetspolicy

Vi på denna sajt värnar om din integritet och säkerhet. GDPR, den nya lagen för behandling av personuppgifter ställer höga krav på öppenhet och därför finns den här sidan för dig för att du ska veta vad vi gör i behandlingen av dina personuppgifter.

GDPR
GDPR står för General Data Protection Regulation och är en ny dataskyddsförordning från EU. GDPR har ersatt den tidigare lagen Personuppgiftslagen (PUL). Lagen är till för att skydda individers integritet och avser att modernisera, harmonisera och förstärka skyddet inom EU.

INCIDENTHANTERING
I uppfyllanden av de nya kraven gällande incidenthantering enligt GDPR, presenterar vi nu också vår incidenthanteringsprocess. Framförallt är det kravet på rapportering av incident inom 72 timmar som gör det viktigt med rutiner att upptäcka, rapportera och utreda om en incident uppstår.
För frågor ska ni kontakta oss på info@ntsparts.com

PARTER OCH ANSVAR FÖR BEHANDLINGEN AV DINA PERSONUPPGIFTER
Norscand Import AB som nedan kallas “Företaget”, är leverantör av webbsidan som nedan kallas “Tjänsten”.
Företaget är personuppgiftsansvarig för behandlingen av de personuppgifter som du delar med oss när:
• du har en fråga och/eller kontaktar oss
• du besöker vår hemsida och accepterar cookies

VILKA PERSONUPPGIFTER BEHANDLAR VI OM DIG?
Informationen vi samlar in identifierar vanligtvis inte dig direkt, men den kan ge dig en webbupplevelse som är bättre anpassad till dig och dina intressen.

Har du en fråga eller kontaktar oss gällande något annat ärende kan mängden personuppgifter och vilka det är variera beroende på vilken kommunikationskanal som används. Kategorier av personuppgifter är oftast kontaktuppgifter, onlineidentifikationer samt ärendet i sig som ostrukturerat material, vilket innehåller de personuppgifter du valt att dela med oss. Information om vad cookies är och hur vi hanterar cookies finns beskrivet nedan.

VARFÖR BEHANDLAR VI DINA PERSONUPPGIFTER?
Företaget samlar in dessa personuppgifter om dig som användare och kund för att kunna tillhandahålla Tjänsten samt ge dig bästa möjliga upplevelse av både Tjänsten och vår hemsida. Besöker du Företagets hemsida samtycker du till cookies för behandlingen av dina uppgifter.

HUR LÄNGE SPARAR VI DINA PERSONUPPGIFTER?
Hur länge dina personuppgifter som användare lagras hos oss varierar beroende på syftet till att de samlats in. Uppgifter i Tjänsten raderar systemadministratören, men vid de fall det inte finns en teknisk funktion för radering behöver din systemadministratör kontakta oss.

OM DU VILL VETA MER
Har du frågor om denna policy och behandlingen av dina personuppgifter, vill radera eller ändra felaktiga uppgifter kan du kontakta oss genom de kontaktuppgifter som finns på Företagets hemsida, samt via eventuell chatt eller användarstöd som finns tillgängligt i Tjänsterna.

VAD ÄR COOKIES OCH HUR ANVÄNDER VI COOKIES?
Denna hemsida innehåller så kallade Cookies. Cookies är en liten textfil som placeras på datorn av en webbserver och fungerar som ett ID-kort. Cookies möjliggör att hemsidan kommer ihåg viktig information som gör ditt besök på hemsidan bekvämare. Liksom de flesta andra hemsidor, använder Företaget cookies för att förbättra din internetupplevelse på följande sätt:
• Du har loggat in på webbplatsen och skall därigenom slippa logga in på varje ny sida du besöker.
• Hjälpa dig att hålla reda på vilka varor du lagt i din varukorg.
• Anpassa våra tjänster efter de användarpreferenser du angivit.
• Räkna antalet användare och trafik. Genom att förstå hur webbplatsen används kan vi utveckla och förbättra den.
• Samla in och analysera beteendedata baserat på användning av webbplats och tjänster i syfte att förbättra användarupplevelsen och även möjliggöra individanpassad kommunikation och budskap till användaren.
Det finns två typer av cookies och på Företagets webbplats används båda. Den ena typen, som kallas för Permanent Cookie, sparar en fil som ligger kvar på besökarens dator. Den används till exempel för att kunna anpassa en webbplats efter besökarens önskemål, val och intressen samt för statistikuppföljning. Den andra typen kallas Session Cookie. Under tiden en besökare är inne på en webbsida, lagras den temporärt i minnet i besökarens dator. Session Cookies försvinner när du stänger din webbläsare. På Företagets webbplats används också tredjepartscookies för bland annat Google Analytics och Remarketing. Syftet är att förstå hur vår sida används och kunna förbättra den. Om du inte vill ta emot cookies kan du i din webbläsare ändra inställningar för cookies, och du kan även spärra cookies. Observera att om du spärrar cookies kommer du inte kunna använda alla funktioner på Företagets hemsida.
Klicka på följande länkar för att läsa mer om hur du ändrar inställningarna för cookies:

• Inställningar för cookies i Internet Explorer
• Inställningar för cookies i Firefox
• Inställningar för cookies i Chrome
• Inställningar för cookies i Safari

Vilka är dina rättigheter som registrerad?

Som registrerad har du enligt gällande lagstiftning ett antal rättigheter. Du har rätt till att få ett utdrag som visar vilka personuppgifter vi har registrerade om dig. Du kan begära rättelse av felaktiga uppgifter och i vissa fall radering. Kontakta oss vid frågor om hur vi behandlar personuppgifter.

Om du har frågor om hur vi behandlar personuppgifter kontakta info@ntsparts.com som är ansvarig för personuppgiftsfrågor.
Vi kan komma att göra ändringar i vår integritetspolicy. Den senaste versionen av integritetspolicyn finns alltid här på webbplatsen.