Kvalitet som kommer ur kunskap

Bakom vårt breda kvalitetssortiment står engagerade, erfarna entusiaster.

Många av våra medarbetare är mopedentusiaster med erfarenhet från försäljning, service och reparation. Sammanlagt finns flera hundra års mopederfarenhet hos oss. Tack vare det finns nästan alltid någon med rätt expertkunskap när vi utvecklar nya produkter.

NTS Premium Parts

När det gäller våra finaste och mest komplexa produkter är vi extra noga med kvaliteten. Därför tillverkas de produkterna – NTS Premium Parts – av våra egna medarbetare, hos oss i Marmaverken.

Kvalitetssäkrad produktframtagning

Varje nyframtagen detalj och produkt granskas och kontrolleras noggrant i flera steg för att slutligen provmonteras och testas på aktuell mopedmodell.

Tillgänglighet och leveranssäkerhet

Vår ambition är att alltid kunna leverera ut din beställning senast dagen efter att vi mottagit den.

På vårt stora lager i Marmaverken har vi så gott som alltid hela vårt sortiment tillgängligt. I kombination med effektiv logistik gör det att vi kan hålla korta leveranstider i stort sett oavsett vad du beställer.

Hos dig inom ett par dagar

Med DBSchenker som logistikpartner kan vi erbjuda leveranstider på ett par dagar till större delen av norra Europa.

Leverantör att lita på

På NTS arbetar vi ständigt för att vara en trygg och tillförlitlig leverantör, i alla avseenden. Det innebär att tillhandahålla ett relevant sortiment av kvalitetsprodukter, att hålla hög tillgänglighet, bra service och snabba leveranser.

Historien om NTS

Här nedan följer en kort historisk sammanfattning med några spännande och i vissa fall avgörande händelser som lett fram till det som idag är NTS.

1928

Lars Norgren den äldre sår fröet till Norscand och NTS Parts då han startar cykelverkstad i Marmaskogen.

1950

Verksamheten flyttar till en nybyggd lokal i Kinstaby. Här finns såväl en fullt utrustad verkstad som en butikslokal för försäljning av mopeder, cyklar och sportartiklar. Företaget heter numera Norgrens cykel & sport. Mopeder, framförallt märkena Puch, Crescent, Fram och Kreidler, har kommit att representera en stor del av försäljningen.

1975

Nästa generation Norgren tar över och företaget byter namn till Cykel- & motorservice. Lars “Lasse” Norgren och Åke Möller avvecklar försäljningen av motorcyklar och sportartiklar för att helt fokusera på mopeder, cyklar och trädgård. Puch och Yamaha blir de mopedmärken som erbjuds för nyförsäljning. I verkstaden erbjuds även fortsättningsvis reparation och service för alla mopedmärken.

1985

Företaget flyttar in i nybyggda lokaler i Söderala, några kilometer öster om Kinstaby.

1998

Patrik Norgren, tredje generationen Norgren, startar Norscand handel & service import. Det är en verksamhet helt inriktad på äldre mopeder och här ryms både försäljning av delar (främst på veteranmarknader) och reparationer. Företaget inryms i föräldrahemmets garage i Kinstaby, och även pappa - Lasse Norgren - är engagerad.

1999

Patrik åker på den första av många resor till Taiwan för att etablera kontakter för tillverkning och import av mopeddelar.

2001

Företagets första katalog blir klar och distribueras.

2002

Norscand handel & service import växer och behöver betydligt mer plats, därför går flytten till större lokal i Berga, Söderala.

2005

Verksamheten växer vidare och flyttar till 650 m2 nyinköpt lokal på Marmaverkens industriområde.

2007

Den gamla skolan i Marmaverken köps för att omvandlas till buffertlager.

2008

En webbutik för slutkunder öppnas på www.norscand.com samtidigt som en ny katalog på 225 sidor i färg lanseras.

2009

Norscand handel & service import deltar med egen monter under evenemanget “På 2 hjul” på Stockholmsmässan i januari.

2010

Sedan en tid har företaget arbetat med planer på internationell expansion. Startskottet för exportsatsningen blir deltagande på motormässan i Köln.

2012

Norscand utses av organisationen Företagarna till Årets företag i Söderhamns kommun.

2018

Norscand fyller 20 år. Den sista papperskatalogen, populärt kallad mopedbibeln, lanseras och har nu växt till hela 460 sidor.

2020

14:e Mars stängs webbshopen www.norscand.com.

Från och med nu, väljer vi att sälja och marknadsföra våra unika NTS-produkter i nära samarbete med våra utvalda återförsäljare.